Συγκόνιο-Syngonium Podophyllum

17,00 34,00 

Το Συγκόνιο έχει καταγωγή από τα βαθιά τροπικά δάση της κεντρικής και νότιας Αμερικής. Έχει πάρει την ονομασία “λευκό βέλος” από το σχήμα των φύλλων του, διότι μοιάζουν με παχιά βέλη. Έχει αρκετά γρήγορη ανάπτυξη, ξεδιπλώνοντας συνεχώς νέο φύλλωμα, όταν βρεθεί κάτω από ιδανικές συνθήκες.
Αν ρίξετε μια προσεκτική ματιά στα φύλλα του Λευκού Βέλους, όπως το αποκαλούν, θα παρατηρήσετε τις ποικίλες αποχρώσεις του πράσινου που έχει. Τοποθετήστε στη μέση της γλάστρας ένα στήριγμα και αφήστε το να αναρριχηθεί, όπως ακριβώς κάνει στο φυσικό του περιβάλλον.
Ενδιαφέρον αποτελεί η δομή της ρίζας του συγκόνιου, διότι εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, καθιστώντας, έτσι, την ανάγκη για μεταφύτευση μεγάλη σε μικρό διάστημα. Το φυτό πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα με διαίρεση και μοσχεύματα αφήνοντάς τα στο νερό μέχρι να ριζώσουν και έπειτα φυτεύοντάς τα κατευθείαν στο χώμα. Επειδή οι χυμοί του μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία, προτείνουμε να φοράτε προστατευτικά γάντια.

Ύψος Φυτού: 25-30cm

Φροντίδα Φυτού

Φροντίδα Φυτού Νερό Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε νερό, χρειάζεται πότισμα μια φορά στις 10 ημέρες κατά μέσο όρο

Φροντίδα Φυτού Ήλιος Τα πάει καλύτερα σε μέτριο προς έντονο έμμεσο φως, αν και έχει δείξει να επιβιώνει και σε σκιερά μέρη
 

*Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και ενδέχεται να διαφέρουν σε σημεία από τα εικονιζόμενα στην φωτογραφία.

Κωδικός προϊόντος: 553555 Κατηγορίες: ,
Καλάθι αγορών