Δράκαινα – Dracaena Reflexa (Song of India)

23,00 40,00 

Τη συγκεκριμένη Δράκαινα θα την συναντήσουμε, ανά τον κόσμο και ως «τραγούδι της ινδίας» (song of India). Το Τραγούδι της Ινδίας, λοιπόν (Dracaena reflexa) είναι ένα τροπικό δέντρο που προέρχεται από νησιά του Ινδικού Ωκεανού, όπως η Μοζαμβίκη, η Μαδαγασκάρη και ο Μαυρίκιος. Αυτό το δημοφιλές φυτό μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους και χάρη στις εύκολες αναπτυξιακές του συνήθειες, είναι μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους «γονείς» φυτών (απλώς έχετε κατά νου ότι είναι τοξικό για κατοικίδια όπως σκύλους και γάτες). Έχει εναλλασσόμενες σκούρες πράσινες ρίγες και στενά, λογχοειδή φύλλα με φλέβες που εκτείνονται παράλληλα κατά το μήκος τους. Αυτά τα φύλλα είναι σε διάταξη στροβιλισμού και σταδιακά πεθαίνουν για να αποκαλύψουν ένα στέλεχος με ενδιαφέρον σχέδιο.
Αυτό το πλατύφυλλο αειθαλές φυτό θα το συναντήσουμε στη φύση από 3,5 μέτρα έως και 6 μέτρα, αλλά μπορεί να είναι ένα προσαρμόσιμο φυτό όταν καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους. Ως φυτό εσωτερικού χώρου, το Song of India θα φτάσει σε μέγιστο ύψος 1 έως 2 μέτρα.
Το Τραγούδι της Ινδίας είναι γνωστό για τις συνήθειες του, όπως πολλά από τα φυτά του γένους Dracaena. Το κλειδί για να διατηρήσετε αυτό το είδος υγιές είναι να διατηρήσετε τη φροντίδα του ισορροπημένη. Παρέχετε σταθερές θερμοκρασίες για την ανάπτυξή του (μεταξύ 18 και 25 βαθμούς Κελσίου), έμμεσο ηλιακό φως και αφήστε το έδαφος να στεγνώσει κάπως μεταξύ των ποτισμάτων.
Οι απλές απαιτήσεις φροντίδας αυτού του φυτού οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην ανοχή του σε συνθήκες χαμηλής εδαφικής υγρασίας. Ωστόσο, ενώ η Δράκαινα σας μπορεί να επιβιώσει σε περιόδους ξηρασίας, είναι καλύτερο να παρέχετε υγρό έδαφος με άφθονη αποστράγγιση για να επιτρέψετε στο φυτό σας να απορροφήσει αυτό που χρειάζεται.

*Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και ενδέχεται να διαφέρουν σε σημεία από τα εικονιζόμενα στην φωτογραφία.

Κωδικός προϊόντος: 217746 Κατηγορίες: ,
Καλάθι αγορών