Αλοκάσια-Alocasia Cuculata

25,00 42,00 

Επιβλητικό φυτό εσωτερικού χώρου που ξεχωρίζει για τα μεγάλα καλοσχηματισμένα φύλλα του. Θα το συναντήσετε πολύ συχνά με την ονομασία “αυτί του ελέφαντα”. Είναι φυτό εγγενές στις τροπικές περιοχές του Νοτίου Ειρηνικού και ιδιαίτερα στις Φιλιππίνες, γι΄αυτό και θα προτιμήσει κάποιον χώρο με αυξημένη υγρασία.
Η Αλοκάσια αναπτύσσεται από βολβούς, οπότε ακόμα κι αν χάσει όλα τα φύλλα της, η αποθηκευμένη ενέργεια στους βολβούς της, της επιτρέπει να φυτρώσει νέα φύλλα κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.
Η Αλοκάσια πρέπει να μένει μακριά από παιδιά και κατοικίδια καθώς περιέχει στους ιστούς της κρυστάλλους οξαλικού ασβεστίου που μπορούν να μουδιάσουν και να διογκώσουν τη γλώσσα και τον φάρυγγα, αν καταπωθεί.

Ύψος Φυτού: 50-60cm

Φροντίδα Φυτού

Φροντίδα Φυτού Νερό Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε νερό, χρειάζεται πότισμα μια φορά στις 10 ημέρες κατά μέσο όρο. Αυτό το φυτό μπορεί να επωφεληθεί από την επιπλέον υγρασία. Η αλοκασία μπορεί να είναι ευαίσθητη στο σκληρό νερό της βρύσης. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φιλτραρισμένο νερό ή αφήστε το νερό έξω όλη τη νύχτα πριν το χρησιμοποιήσετε.

Φροντίδα Φυτού Ήλιος Ευδοκιμεί σε μέτριο έως έντονο έμμεσο φως. Η αλοκασία μπορεί να περάσει σε φάση λήθαργου και να υποχωρήσει κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Η αύξηση του φωτός και της υγρασίας μπορεί να βοηθήσει να αποτραπεί αυτό.
 

*Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και ενδέχεται να διαφέρουν σε σημεία από τα εικονιζόμενα στην φωτογραφία.

Κωδικός προϊόντος: 553833 Κατηγορία:
Καλάθι αγορών