Αλοκάσια Ζεμπρίνα – Alocasia Zebrina

Αυτό το προϊόν είναι εξαντλημένο και μή διαθέσιμο αυτή τη στιγμή.

Σε αντίθεση με πολλά από τα συγγενή είδη της, στο γένος Alocasia, η ζεμπρίνα Alocasia δεν εκτιμάται για το φύλλωμά της – αντίθετα, οι εκπληκτικοί μίσχοι της που μοιάζουν με ζέβρα κλέβουν την παράσταση. Εγγενές στις Φιλιππίνες, αυτό το τροπικό αροειδές είναι δημοφιλές ως φυτό εσωτερικού χώρου σε όλο τον κόσμο, αν και μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί έξω σε ορισμένα κλίματα. Το Alocasia zebrina είναι δύσκολο να βρεθεί και δύσκολο να αναπτυχθεί, καθώς είναι γνωστό ότι είναι επιλεκτικό όσον αφορά τις συνθήκες ανάπτυξής του. Έτσι, αν ψάχνετε για ένα φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα, αυτό το φυτό μάλλον δεν είναι για εσάς. Ωστόσο, αν είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την πρόκληση, η ζέβρινα μπορεί να είναι ικανοποιητική για την ανάπτυξη και τη φροντίδα σε εσωτερικούς χώρους και είναι βέβαιο ότι θα είναι μια πολύ κομψή προσθήκη σε κάθε χώρο.
Η Alocasia zebrina είναι ένα τροπικό φυτό της οικογένειας Araceae. Αν και ορισμένοι καλλιεργητές δυσκολεύονται να διατηρήσουν αυτό το φυτό «χαρούμενο» σε εσωτερικούς χώρους, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να αναπτυχθεί αρκετά ευχάριστα στα περισσότερα σπίτια. Το κόλπο είναι να κατανοήσετε πώς μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον και να προσπαθήσετε να μιμηθείτε αυτές τις συνθήκες. Σκεφτείτε φιλτραρισμένο φως, σταθερή υγρασία και ζεστές θερμοκρασίες. Όπως όλα τα φυτά της οικογένειας των αροειδών, έτσι και η ζεβρίνα είναι ένα ανθοφόρο φυτό αν και οι ανθίσεις της δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και θεωρείται σπάνιο να ανθίσει σε εσωτερικούς χώρους.
Μια σημαντική παρατήρηση που έχουμε να κάνουμε είναι ότι το σκούπισμα των φύλλων της Alocasia zebrina κάθε 1 έως 2 εβδομάδες θα βοηθήσει στην πρόληψη της συσσώρευσης σκόνης και θα ενθαρρύνει τη φωτοσύνθεση, με αποτέλεσμα την πιο έντονη ανάπτυξη.

*Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και ενδέχεται να διαφέρουν σε σημεία από τα εικονιζόμενα στην φωτογραφία.

Κωδικός προϊόντος: 244794 Κατηγορία:
Καλάθι αγορών