Κοκοφοίνικας – Cocos Nucifera

28,00 45,00 

Ο Κοκοφοίνικας (Cocos Nucifera) χαρακτηρίζεται από έναν ψηλό, γκριζοκαφέ, ελαφρώς κυρτό μονό κορμό, εκτεταμένα πράσινα φύλλα φοίνικα και φυσικά, καρύδες. Αγαπά επίσης την πολλή ζεστασιά, τον ήλιο και την υγρασία.
Ο Κοκοφοίνικας έχει μέτριο ρυθμό ανάπτυξης. Σε εξωτερικούς χώρους θα ωριμάσει και θα φτάσει στην πλήρη παραγωγή καρύδας σε περίπου 15 με 20 χρόνια και μπορεί να ζήσει για δεκαετίες πέρα από αυτό. Σε εσωτερικούς χώρους αυτά τα φυτά είναι γενικά βραχύβια, παραμένουν μικρά και σπάνια θα παράξουν καρπούς. Μπορούν να φυτευτούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.
Το φυσικό περιβάλλον του Κοκοφοίνικα είναι, κυρίως, σε νησιά του Δυτικού Ειρηνικού. Αυτά τα δέντρα ευδοκιμούν σε ζεστά, υγρά περιβάλλοντα σε όλο τον κόσμο. Επομένως, είναι σημαντικό να δίνετε στο φυτό σας όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως και ζεστασιά όταν το μεγαλώνετε σε εσωτερικούς χώρους, μαζί με άφθονη υγρασία και υγρό αλλά όχι μουσκεμένο χώμα. Οι Κοκοφοίνικες χρειάζονται επίσης τακτική λίπανση.
Επιπλέον, θα πρέπει να μεταφυτεύσετε το Κοκοφοινικά σας καθώς μεγαλώνει. Είναι επίσης ιδανικό να το βγάζετε έξω όσο το δυνατόν περισσότερο όταν ο καιρός είναι ζεστός, ώστε να μπορεί να δέχεται απευθείας ηλιακό φως. Ο Κοκοφοίνικας γενικά δεν χρειάζεται πολύ κλάδεμα για να διατηρήσει τη μορφή του, αλλά μπορείτε να αφαιρέσετε νεκρά ή άρρωστα φύλλα όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.

*Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και ενδέχεται να διαφέρουν σε σημεία από τα εικονιζόμενα στην φωτογραφία.

Κωδικός προϊόντος: 633462 Κατηγορίες: ,
Καλάθι αγορών