Μπανανιά – Musa Acuminata

18,00 35,00 

Υπάρχουν δεκάδες είδη και ποικιλίες μπανανών (Musa spp.). Ενώ αυτά τα τροπικά καρποφόρα φυτά, συμπεριλαμβανομένου του φυτού της μπανάνας, αναφέρονται συνήθως ως δέντρα, είναι τεχνικά τεράστια ποώδη φυτά, που σημαίνει ότι δεν έχουν ξυλώδες στέλεχος. Αντίθετα, έχουν σαρκώδεις, όρθιους μίσχους από τους οποίους φυτρώνουν μεγάλα, επιμήκη, λαμπερά πράσινα φύλλα. Τα επιδεικτικά λουλούδια εμφανίζονται συνήθως την άνοιξη, δίνοντας τη θέση τους στα σαρκώδη, επιμήκη, πράσινα ή κίτρινα φρούτα.
Ανεξάρτητα από το μέγεθος της αυλής ή του σπιτιού σας, πάντα χωράει μια μπανανιά. Επιπλέον, οι μπανανιές μπορούν να είναι καλά φυτά εσωτερικού χώρου με αρκετό φως, αν και συνήθως δεν καρποφορούν σε εσωτερικούς χώρους. Οι μπανανιές έχουν γενικά γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης και πρέπει να φυτεύονται την άνοιξη.
Τα μπανανόδεντρα μπορούν να αναπτυχθούν σε γλάστρες, αλλά γενικά χρειάζονται μεγάλες γλάστρες για βέλτιστη ανάπτυξη. Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα έχει τρύπες αποστράγγισης και χρησιμοποιήστε ένα πλούσιο σε οργανική ουσία, μείγμα χώματος. Ένα πλεονέκτημα της τοποθέτησης σε γλάστρα είναι ότι θα μπορείτε να το φέρετε σε εσωτερικό χώρο για να το προστατέψετε από το κρύο και τον κακό καιρό. Ωστόσο, οι μπανανιές σε γλάστρες τείνουν να έχουν υψηλότερες ανάγκες σε πότισμα και λίπανση, καθώς θα εξαντλήσουν ό,τι βρίσκεται στο περιορισμένο έδαφος τους πιο γρήγορα από τις μπανανιές στο έδαφος. Επιπλέον, πιθανότατα δεν θα φτάσουν στο μέγιστο μέγεθός τους και μπορεί να μην αποδώσουν καρπούς. Άλλωστε, πολλοί τα προτιμούν για το επιβλητικό φύλλωμά τους.

*Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και ενδέχεται να διαφέρουν σε σημεία από τα εικονιζόμενα στην φωτογραφία.

Κωδικός προϊόντος: 422342 Κατηγορίες: ,
Καλάθι αγορών